El Salvador El Zapote
Detailní popis produktu
Finca El Zapote je výsledkem práce tří přátel z dětství - Davida, Sigfreda a Manuela. Nachází se v kávové oblasti Apaneca- Ilampatepec v obci Chalchuapa, Santa Anna. Tato šarže je tvořena výhradně odrůdou Kenya, která byla selektivně sklizena před převozem na sušící plochy v Beneficio San Rafael nacházející se mezi dvěma kopci El Pilon a Cerro Aguila v nadmořské výšce 1450 metrů. Poloha mezi oběma kopci umožňuje průchod větru, což napomáhá pomalému a rovnoměrnému sušení kávy. Zde se bourbon myje a plaví, načež se rozprostře na 25 až 30 dní na sušící plochy, kde se každou hodinu přesouvá, dokud není hotový a usušený.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Specialty Coffee |
---|---|
Odrůda: | Bourbon |
Region: | Santa Ana |
Farma: | Finca El Zapote |
Nadmořská výška: | 1350 - 1450 m |
Chuť: | Liči, zelené jablko, vanilka, karamel, mléčná čokoláda, med |